•  

  Nascholingen aan de kust.

  Voor medici met een passie voor kitesurfen

 • Nascholingsevents voor artsen

  Het nuttige met het aangename verenigen

   

  Arts aan Zee organiseert meerdaagse nascholingscursussen aan de kust. Hiermee kunnen de noodzakelijke accreditatie punten worden behaald in uw vakgebied. De nascholingen worden voor en mede door uw collegae vakgenoten gegeven. Inhoudelijk kan de nascholing gevarieerd worden samengesteld. Informatie en details over de eerstvolgende nascholing kunt u hier vinden. Onze nascholingen hebben naast relevantie ook een sportief karakter. Wij zullen ons in de komende edities richten op watersport en voornamelijk kitesurfen. Zowel voor de beginnende als voor de gevorderde kitesurfer bieden wij een leuk, uitdagend en uniek programma.

  VAKINHOUDELIJK

  De nascholingen worden voor en door vakgenoten gegeven en kunnen zowel vakinhoudelijk als algemeen van aard zijn, met onderwerpen als: (persoonlijk) leiderschap, gezondheidsrecht, medische ethiek, communicatie, managementvaardigheden en zorgstelsel. Ook kunnen de nascholingen een combinatie zijn van wetenschappelijke- en algemene inhoud.

  SPORTIEF

  Onze nascholingen zijn een mix van professionele relevantie en sportieve activiteiten, waarmee onze deelnemers een bijzondere affiniteit hebben of waarin ze geïnteresseerd zijn.

  ACCREDITATIE

  Onze nascholingen leveren in de regel tussen de 12 en 15 punten op, met een maximum van 24 punten.

  COMPLEET

  De nascholingen die wij verzorgen zijn all-in, meerdaags en zijn inclusief accommodatie, diner en activiteiten. De nascholingen vinden plaats op unieke locaties in Nederland of in het buitenland en betreffen aaneengesloten dagen.

  PASSIE

  Van belang is dat deelnemers een passie hebben met het onderwerp van de activiteit, hierin geïnteresseerd zijn of het leuk vinden om hier bij te zijn. Onze ervaring leert dat een gedeelde passie de groepsdynamiek versterkt wat de nascholing ten goede komt.

 • DOELGROEP

  sportieve artsen

  Huisarts en specialist

  Onze events zijn specifiek gericht op huisartsen en specialisten in de verschillende vakdisciplines die gemiddeld 40 scholingspunten per jaar dienen te behalen. De nascholingen worden mede inhoudelijk verzorgd, geaccrediteerd en gepromoot door artsen uit het eigen vakgebied.

  Met passie

  Onze events zijn een combinatie van relevante geaccrediteerde scholingen en sportieve en bijzondere activiteiten. De deelnemers worden benaderd voor een activiteit waarbij zij een passie voelen, wat hen interessant lijkt, of wat ze een keer willen proberen. Op dit moment zijn onze 'passie activiteiten': kitesurfen en wingfoilen.

 • Ervaringen deelnemers

  nascholingen Bergen aan Zee

   

  "Zeer goed. Buiten de comfort-zone. Kleinschalig, daarom interactief. Zeer informatief. Veel geleerd. Voor verschillende specialisme relevant."

  "Een bijzondere gelegenheid om collega's te ontmoeten met een gedeelde passie en brede nascholing te krijgen van andere specialisten."

  .

  "Goede combi door diverse nuttige onderwerpen samen met een sportieve spirit."

  "Mooie combinatie van wetenschappelijke inspanning en sportieve uitdaging, dit met collega's die dezelfde passie delen."

  "Erg leuk. Gezellig met andere collega’s met de zelfde passie. Leuk om weer wat meer van andere vakken te leren. Erg lekker eten. Heerlijk strand gevoel.."

  "Fantastische flexibele mix van (in mijn geval kennismaking met) kiten en leuke relevante en afwisselende praatjes door bevlogen collega's. Geweldige ambiance, heerlijk eten, drinken en socializen’. ."

  "Goede discipline overstijgende bijeenkomst in zeer inspirerende omgeving."

  "Kwalitatief goede presentaties, waarin de nascholing serieus genomen wordt, in perfecte balans met buiten zijn en sporten, en bovendien met een ontzettend gezellig stel mensen."

  "Een schitterende interactie tussen diverse medische disciplines uit de 1e en 2e lijn die dezelfde hobby('s) hebben."

  "Epic! Fraaie bijeenkomst van getalenteerde en gepassioneerde collegae met gelegenheid tot kiten, uitgebreid sociaal programma in fraaie ambiance, met kwalitatief hoog niveau presentaties voor en door de deelnemers."

  "Door kiten optimale focus voor top nascholing!​"

  "Zeer goed verzorgd, goede verhouding les en activiteiten, fijne communicatie met de organisatie, leuke variatie in presentaties/ onderwerpen. Een top nascholing!"

    

  "Zeer inspirerende nascholing. Een aanrader!​"

  "Het voelde als 3 dagen vakantie & sport, met zonder dat je het doorhebt nog een stevig programma waar je veel van leert!​"

  "De nascholing van Arts aan Zee is de "hidden gem" onder de congressen: met gelijkgestemden jezelf bijscholen op onderwerpen die voor alle deelnemers relevant en interessant zijn, af te wisselen met kitesurf sessies en een goede BBQ aan het einde van de dag. Helemaal top gewoon.​"

  "Perfecte mix tussen scholing en ontspanning. Zeer goede organisatie en sfeer. De groepsgrootte was perfect voor interactie en discussie tijdens het scholingsgedeelte - en ook voor de gezelligheid erna."

  "Het was een verrijking dat er zowel medisch specialisten als huisartsen bij waren."

  "De nascholing was als weekend weg vol plezier op een heerlijke plek aan het strand en in de duinen."

  "Zoek niet verder dit is HET congres voor iedere kitesurfende arts!"

  "Helemaal in de flow state gekomen tijdens scholing & surfing met Arts aan Zee."

  "Zeer bijzondere nascholing in super sfeer."

  "Waanzinnig enthousiaste organisatie en leuke combinatie tussen nascholing en sportieve activiteiten."

  "Perfect congres zowel inhoudelijk als qua funfactor!"

  "De 3 dagen nascholing voelde als een week leerzame vakantie!"

  "Het leukste congres waarbij boeiende inhoud en sportieve actie perfect samengaan."

  "Aanrader voor elke arts met affiniteit voor kitesurfen."

  "Veel interactie met alle deelnemers."

  "Wat een fantastisch inspirerend, sportief, speels en gezellig congres! Helpt je het maximale uit je zelf en anderen te halen!"

  "Super combinatie van interessante nascholing (heel verschillende, relevante onderwerpen) en goed georganiseerde sportieve activiteiten. Ik ging 'alleen' maar voelde me helemaal niet alleen door de gezellige sfeer met gelijkgestemde collega's. Eten, drinken en verblijf waren ook top!"

 • UITNODIGING

  Vul onderstaand formulier in om uitnodigingen van relevante en unieke nascholingen te ontvangen

 • Wie zijn wij?

  Door en voor sportieve professionals.

  Niels Tinga - Psychiater en voorzitter programma commissie

   

  Niels Tinga is een psychiater die zich de afgelopen 14 jaar heeft toegelegd op het behandelen van persoonlijkheidsstoornissen door middel van mentalization based treatment (MBT) in een samenhangend behandelteam. Hij is ook een trainer in deze methode, een opleider, supervisor en voormalig bestuurslid van de Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepstherapie. Niels heeft ruime ervaring in het geven van nascholingen, trainingen en teamsupervisie binnen het medische veld en daarbuiten.

  Na 12 jaar bij een grote organisatie, heeft Niels vorig jaar een sabbatical gehad en is hij daarna gestart bij AerreA, een kleine GGZ-instelling gericht op de medische beroepsgroep. Dit is in lijn met zijn missie om aandacht te vragen voor psychisch lijden binnen deze beroepsgroep en door middel van preventie de vitaliteit te vergroten.

  In 2001 maakte Niels zijn eerste kennis met kitesurfen en was hij direct verkocht. Kitesurfen is sindsdien zijn passie geworden en een geweldige tegenhanger van zijn zittend en denkend werk. De sport bracht hem in aanraking met andere gepassioneerde collega's en heeft vriendschappen gevormd en verdiept. Hij is het vaakst te vinden op IJmuiden, Wijk aan zee of Bergen aan Zee en heeft inmiddels vele spots bezocht op meerdere continenten.

  John van Stolk - Initiatiefnemer en organisatie Arts aan Zee

   

  Arts aan Zee is ontwikkeld door John van Stolk en is ontstaan vanuit de gedachte dat mensen die plezier hebben in wat ze doen, tot betere resultaten komen. John heeft zijn sporen verdiend in de zakelijke evenementen industrie in zowel Nederland als in het buitenland en zag hier dat successen vooral tot stand komen in prettige netwerk omgevingen.

   

  In z'n vrije tijd organiseerde John al trips m.b.t. zijn grote passie: kitesurfen. Dit begon als reisjes voor vrienden en mondde al vrij snel uit in jaarlijkse kitesurf events voor grotere groepen. Binnen deze groepen bleken ook artsen en specialisten te zitten en toen werd al snel de vraag gesteld: hoe kunnen wij onze gemeenschappelijke passie van kitesurfen combineren met ons werk als arts?

   

  Arts aan Zee biedt verschillende meerdaagse (buitenlandse) events aan, die gecombineerd worden met geaccrediteerde nascholingen. Arts aan Zee zoekt altijd naar de ideale mix tussen relevant en actuele inhoud, sportiviteit en gezelligheid.

   

  Arts aan Zee werkt samen met IKO erkende kitesurf scholen, zodat er voldoende faciliteiten en kitesurf materiaal aanwezig zal zijn tijdens de nascholingsactiviteiten. Naast kitesurf lessen, biedt Arts aan Zee via z'n partners, wingfoil en surflessen aan. Voor informatie en tarieven, zie: www.kitesurf.nu