• Instructies en voorbereidingen 

  Kenya Surfari - Jan. 26 - Feb. 2, 2024

  Vlucht

  Voor onze trip naar Kenia raden wij de onderstaande KLM-vlucht aan. Deze retourvlucht Amsterdam - Mombassa (via Nairobi) heeft 2 x een nachtvlucht, korte overstaptijden, een goede aankomstijd in Mombassa en een gunstige vertrektijd uit Mombassa.

  broken image

   

  Als eventueel alternatief is het ook mogelijk om met Kenya Airways te gaan, deze vlucht is voordeliger en met de onderstaande heenvlucht zitten we in hetzelfde toestel. De terugvlucht echter vertrekt op een ongunstiger tijdstip en de wachttijd in Nairobi voor de vlucht naar Amsterdam is langer.

  broken image

  Visum

  Een visum voor Kenya is verplicht en zonder visum word je niet toegelaten op de vlucht. Elke deelnemer moet z'n visum persoonlijk invullen en aanvragen. Dit kan zelfstandig via deze link: https://evisa.go.ke/ of via een commercieel bureau zoals: https://visumbuitenland.nl/kenia, https://visumcentrale.nl, etc. Via onze partner in Kenya hebben wij een 'uitnodigingsbrief' die vooraf met jouw naam is ingevuld. Deze brief wordt jou persoonlijk gemaild en dient te worden toegevoegd aan de visumaanvraag. Let op: alle documenten mogen max. 293KB groot zijn en kunnen alleen als JPG geüpload worden, Wij adviseren je om minimaal 4 weken vantevoren je visum aan te vragen, zodat alles soepel verloopt.

   

  Zie onder wat juist is om aan te geven bij bepaalde invulvelden (type visa, reason of travel, host details en point of entry). Bovenstaande geldt overigens als je je aanvraag doet via: https://evisa.go.ke/

  broken image
  broken image
  broken image
  broken image

  Bagage

  Afhankelijk van het type ticket kun je bij KLM 1 of 2 tassen van elk 23 kg inchecken. Een kite bag ('surfuitrusting') wordt beschouwd als reguliere bagage en kan in plaats van een tas als ruimbagage worden ingecheckt. De kite bag mag niet meer wegen dan 23 kg, en als deze langer is dan 107cm en korter dan 300cm, is voor het vervoer een reservering vereist, zie: https://www.klm.nl/information/baggage/special-baggage. Om een reservering te maken voor het vervoer van je kite bag, kun je contact opnemen via telefoonnummer 020-4747747 of via social media, zie: https://social.klm.com/24-7-service.

  Inentingen

  Het is aan iedere deelnemer om te beslissen of ze al dan niet vaccinaties willen nemen. Onze lokale partner adviseert momenteel om geen vaccinaties te nemen. Daarnaast is Malaria zeer zeldzaam aan de kust en is het voornamelijk een risico bij reizen in het binnenland. Bovendien zorgt onze partner altijd voor testkits, en als je vroegtijdig handelt, kan het worden opgelost met slechts drie pillen!

  Foto's en film

  Het is leuk om een goede camera of go pro mee te nemen, maar geen drones aangezien deze verboden zijn. Camera's en andere waardevolle spullen worden veilig vervoerd met de bus als wij aan het kiten en downwinden zijn.

  Speciaal dieet

  Graag horen wij op voorhand wanneer jij een speciaal dieet hebt (lactose, gluten, vegan, etc.).

  Deelnemers

  broken image

  Begeleiding

  Naast Niels en John, bestaat de begeleiding tijdens onze nascholing uit Tijl en Cynthia en een chauffeur van onze bus.

  Cynthia en Tyl zijn beiden avontuurlijke zielen die een diepe liefde koesteren voor Kenia en watersporten. Cynthia is Keniaanse en deelt haar passie via fotografie en verkent zo afgelegen, prachtige en vredige locaties. Ze nodigt je uit om het echte Afrika met haar te ervaren. Tyl, aan de andere kant, groeide op in Kenia vanaf zijn negende tot zijn zeventiende en heeft altijd al van watersporten gehouden. Hij begon met duiken, windsurfen en uiteindelijk kitesurfen. Al vele jaren keert hij terug naar Kenia voor de constante wind en geniet van het ontdekken van geheime plekken en afgelegen gebieden. Als team delen ze niet alleen een passie voor avontuur en watersporten, maar ook een toewijding aan duurzame ontwikkeling en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Ze investeren in hun team van hardwerkende locals en streven naar het bieden van kwaliteit aan hun gewaardeerde gasten. Zo brengen ze de schoonheid van Kenia tot leven, terwijl ze ook bijdragen aan de duurzame groei van de regio.

  Meer info

  Zie hier do's and don'ts, paklijst en algemene info over Kenia dat wellicht nog handig is om te lezen. Overigens is niet alle informatie voor ons van toepassing, maar kan dienen als achtergrond.

WhatsApp