• Floating Day - 2022

  Sportieve geaccrediteerde nascholing over burn-out preventie voor huisarts, specialist, AIOS, ANIOS en medisch personeel.

  Details:

  • datum: vrijdag 2 september 2022
  • thema: burn-out preventie voor de zorg
  • accreditatie: wordt aangevraagd
  • kosten: vanaf €495 (incl. congres, activiteiten, lunch, diner en feest)

  Floating Day:

  De gedachte achter Floating Day is dat medische professionals in één dag gevoed worden met relevante informatie en daarnaast inspiratie opdoen over thema’s die zeer veel impact hebben in de zorg. De opzet van Floating Day is een combinatie van kennisoverdracht, sportieve activiteiten, netwerken en plezier maken. Door de mix van nascholing en teambuilding creëren wij ‘het festival gevoel’ en is dit de uitgelezen kans om collega’s, assistenten en afdelingen mee te brengen.

   

  Thema:

  Burn-out is een situatie waarin emotionele uitputting speelt rondom werk, en het vertrouwen in eigen functioneren afneemt. Dit speelt bovengemiddeld veel bij hulpverleners. Vrijwel iedere arts, verpleger of andere zorgprofessional heeft hier direct of indirect mee te maken. Uitval door burn-out kan juist in deze sectoren makkelijk leiden tot overbelasting van collega’s die taken moeten overnemen, waardoor bij hen ook het risico op burn-out ontstaat. Floating Day wil dit zware onderwerp op een lichte, zinnige en uitdagende manier over het voetlicht brengen. Dit doen we niet alleen door informatie over het onderwerp te delen maar juist door ‘ervaringsleren’ en daarmee onderscheiden we ons van het reguliere aanbod.

   

  Doelgroep:

  Huisartsen, medisch specialisten, AIOS, ANIOS en overige medewerkers die een speciale dag willen beleven met praktische en relevante (geaccrediteerde) inhoud, leuke collega's, sportieve activiteiten, prachtige omgeving in een feestelijke sfeer.

   

  Accreditatie:

  Wij hebben gekozen om op deze dag alleen in de ochtend scholing aan te bieden (3 punten in aanvraag bij ABAN). Dit omdat wij van mening zijn dan naast inhoudelijke kennis en begrijpen wat je wel niet/moet doen, het van belang is om iets leuks te ervaren. Dit doen we door activiteiten te organiseren in- en rond het prachtige water van Camperduin.

   

  Initiatief:

  Deze dag is mede geïnitieerd en inhoudelijk vormgegeven door Antoinet Oostindiër (Psychiater, huisarts n.p.), zie hier haar bio en achtergrond en Niels Tinga (Psychiater), zie hier zijn bio en achtergrond.

   

  Activiteiten:

  Floating Day is samengesteld voor zorgprofessionals die houden van watersporten, de zee en het strand en voor zorgprofessionals die graag willen kennismaken met verschillende watersporten. Nederland is hiervoor een fantastisch land vanwege onze lange kustlijn. Mocht er voldoende wind zijn, dan kunnen ervaren kiters hun spullen pakken en zo het water op. Anderen kunnen surfen, zwemmen, suppen of big wheel rijden (step). Hoe het weer ook zal zijn, Floating Day zal altijd het sportieve karakter behouden.

   

  Accommodatie en locatie:

  Wij verblijven bij de Laguna Beach in Camperduin, een prachtige congreslocatie met goede faciliteiten, zoals warme douche, wifi, etc. De locatie ligt direct aan het water zodat we meteen na de scholing, kunnen starten met de sportieve activiteiten. De feestelijke BBQ zal ook hier plaatsvinden. Voor degene die willen overnachten (voor en/of na het congres), zie hier een aantal hotels geselecteerd.

   

  Wat is inclusief*:

  1 dag nascholing, 1 x lunch en 1 x BBQ, speciale avond, watersport lycra en sportieve activiteiten.


  Kosten:

  De deelneming tarieven per medisch professional voor de complete Floating Day zijn als volgt:

   

                                                         Early Bird  Normaal  Last-minute 

  Arts:

  €495

  €575

  €645

  AIOS, ANIOS, medewerkers:

  €425

  €490

  €535

   

   

  Early Bird tarief: t/m 30 april 2022

  Normaal tarief: 1 mei - 30 juni 2002

  Last-minute tarief: vanaf 1 juli 2022

   

   

   

   

   

   

  *drankjes zijn gelimiteerd inbegrepen en vanaf bepaald moment voor eigen rekening.

WhatsApp