• Regionale Neonatologie aan Zee - 2021

  Een sportieve nascholing voor algemene kinderartsen en neonatologen gericht op de nieuwste richtlijnen en ontwikkelingen.

  Details:

  • datum: 22 - 24 september, 2021
  • punten: 12 - 15
  • kosten:  vanaf €1.450 (incl. 2 overnachtingen, diners en activiteiten)

  Doelgroep:

  De doelgroep voor deze nascholing zijn kinderartsen en neonatologen van de algemene (niet-academische) ziekenhuizen die kitesurfen of die het leuk lijkt om hier kennis mee te maken (beginnerslessen mogelijk).

   

  Accreditatie:

  Is in aanvraag. We streven naar een nascholing van 12 - 15 punten en dit kan per deelnemer worden uitgebreid met 3 punten indien een voordracht/presentatie wordt gehouden. Wij vragen een accreditatie aan bij de KNMG onder de ABAN regeling; dit betreft nascholingen die voor meerdere specialisten en huisartsen relevant zijn.

   

  Initiatief: 

  Deze nascholing is mede geïnitieerd en vormgegeven door Niels Tinga (Psychiater), Niels Remmelzwaal (Huisarts) en Quintine ten Hoopen (Huisarts), voor bio en achtergrond, zie hier.

   

  Inhoud en opzet nascholing:

  De nascholing zal onderwerpen behandelen die voor zowel huisartsen als medisch specialisten relevant zijn en waarin ze van elkaar kunnen leren. Er is gekozen voor twee themadagen over leefstijl, SOLK en communicatie en een dag zonder tevoren vastgesteld thema om ook sprekers met expertise op andere gebieden de mogelijkheid te geven deze met ons te delen. In totaal wordt er tussen de 12 en 15 uur lesgegeven (afhankelijk van deelnemersaantallen, presentaties en programma) die mede door de deelnemers zelf inhoudelijk wordt vormgegeven. Let op: iedere deelnemer die een voordracht/presentatie verzorgt kan in aanmerking komen voor 3 extra accreditatiepunten.

   

  Uniek aan deze nascholing is onder meer dat iedere deelnemer de kans heeft om zijn of haar expertise en ervaring te delen met de groep. Elke deelnemer wordt gevraagd of hij/zij een presentatie van 45 min. of meer wil verzorgen over hun vakgebied. Deze vorm van nascholing blijkt de participatie te verhogen en tot zeer goede, effectieve en interactieve scholingen te leiden. Presentaties kunnen zowel individueel als in duo's worden gegeven en deze bijzondere nascholingsopzet lichten we graag toe. Inschrijven kan via de knop 'SCHRIJF IN' hieronder/hierboven of hier.

   

  Iedere dag vindt er een dagdeel nascholing plaats, het andere dagdeel zal besteedt worden aan ontwikkelingen op het water!

   

  Lesprogramma:

   

  Cursusdag 1

   

  Thema: Leefstijl

  4 voordrachten - 4pt; (Neuro-)biologie van stress, invloed van leefstijl op lichaam en psyche. Ontstaan van somatisch onverklaarde klachten en de laatste inzichten rondom management en behandeling van SOLK.


  Cursusdag 2

  Thema: Communicatie

   

  4 voordrachten - 4pt; Efficiënt of juist verdiepend consult voeren, strategieën om leefstijl te verbeteren en met somatisch onverklaarde klachten om te gaan.

   

  Cursusdag 3

   

  Thema: Vrije invulling

  Alle onderwerpen die relevant zijn voor huisartsen en medisch specialisten in brede zin.

  Vanwege de algemene accreditatie aanvraag bij de KNMG moet de presentatie voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het betreft een niet-vakinhoudelijke nascholing op het gebied van bijvoorbeeld: gezondheidsrecht, medische ethiek, communicatie, managementvaardigheden en zorgstelsel.
  • En/of de presentatie betreft (deels) het medisch handelen én is evenredig geschikt voor meerdere specialismen.

  4 mogelijke voordrachten zijn beschikbaar.

   

  Activiteit:

  Deze nascholing is speciaal samengesteld voor artsen die al een passie hebben voor kitesurfen of voor artsen die graag willen beginnen met kitesurfen. Nederland is een fantastisch land voor deze sport vanwege onze lange kustlijn en vele dagen met goede wind voor zowel beginners als gevorderden. Mocht de wind echter tegenvallen, dan hebben wij alternatieve programma's voorhanden zodat de nascholing altijd het sportieve karakter behoudt. Denk daarbij aan wake boarden, surfen en/of mountainbiken.

   

  Netwerk:

  Arts aan Zee is ontwikkeld vanuit de gedachte dat mensen die plezier hebben in wat ze doen, tot betere resultaten komen. We bieden daarom de gelegenheid om een netwerk te bouwen met vakgenoten die eenzelfde passie delen. Dit leidt tot een onvergetelijke ervaring en een nascholing met een geheel eigen karakter. Deze opzet maakt dat het aantal deelnemers beperkt is.

   

  Accommodatie en locatie:

  Wij logeren in Bergen aan Zee in een ruim strandhotel dat uitstekende faciliteiten biedt voor onze nascholing. Op loopafstand van ons hotel ligt onze kitespot met onder andere een kitesurfschool, warme douche, terras en een rescue boot. Kitesurflessen en gebruik van materiaal is als optie mogelijk, laat dit bijtijds aan ons weten.

   

  Wat is inclusief*:

  3 dagen nascholing, 2 nachten accommodatie in privé kamer, 2 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x diners, speciale avond, activiteiten en kite stalling /vervoer.

   

  Prijzen:

  De kosten voor de complete nascholing (zie boven) bedragen: €950 voor artsen die een presentatie verzorgen en €1.250 voor artsen die deelnemen zonder presentatie.

   

  Inschrijving:

  Voor inschrijving en reservering in de nascholing, klik hier.

   

  *exclusief drank buiten lunch en diner om en eventuele kitesurflessen en/of materiaalhuur.

 • Content partners

  Door en voor vakgenoten

  Niels Tinga

  Psychiater

  Ik ben psychiater en heb me de afgelopen 10 jaar toegelegd op het behandelen van persoonlijkheidsstoornissen door middel van mentalization based treatment in een samenhangend behandelteam. Naast MBT-therapeut ben ik ook trainer voor MBT-Nederland. Verder ben ik opleider, supervisor en bestuurslid van de Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepstherapie. Ik heb ruime ervaring in het geven van nascholingen, trainingen en teamsupervisie binnen het medische veld en daarbuiten, bijvoorbeeld in het MBA programma van Nyenrode Business University.

   

  In 2001 maakte ik mijn eerste kennis met kitesurfen en was ik direct verkocht. Kitesurfen is mijn passie geworden en is voor mij een geweldige tegenhanger van zittend en denkend werk. De sport bracht mij ook in aanraking met andere gepassioneerde collega's en heeft vriendschappen gevormd en verdiept. Ik ben het vaakst te vinden op IJmuiden, Wijk aan zee of Bergen aan Zee en heb inmiddels vele spots bezocht op meerdere continenten.

   

  Voor meer info, zie: https://www.linkedin.com/in/niels-tinga-57a19721/

  Niels Remmelzwaal

  Huisarts

  Ik ben huisarts en ​sinds 2006 ​praktijkhouder in Castricum​. ​Sinds enige jaren heb ik ervaring in het geven van nascholingen voor huisartsen (Warffum commissie). Ik heb als nevenfunctie auditor assistenten huisartsenpost.


  Ik ben opgegroeid in zuidelijk Afrika wat leidde tot ​mijn ​interesse en ruime ervaring in reizigers​-​ advisering en geneeskunde, duikgeneeskunde en ook de recent opgerichte Nederlandse tak van wildernis en expeditie geneeskunde (outdoormedicine.org).​ Verder heb ik ​​veel ervaring met (remote) travelling in Afrika, in het bijzonder Mozambique.


  ​Mijn p​assies​ zijn, naast kitesurfen​, ​SCUBA ​diving, snowboarden en ornithologie. Naast mijn toewijding voor mijn vak en mijn patiënten​, is de ​​afgelopen jaren het opdoen en delen van ultieme natuurervaringen​, de rode draad in mijn leven​ geweest. Dit opdoen en delen doe ik door ​het reizen met vrienden en familie, waarbij mijn ervaring is dat sporten zoals kitesurfen en duiken de band door wederzijdse ervaring​en​ een extra verdieping ​en dimensie ​geeft.

   

  Voor meer info, zie: https://www.linkedin.com/in/niels-remmelzwaal-9b0b8624/

  Quintine ten Hoopen

  Huisarts

  Ik ben ruim een jaar huisarts en werk als waarnemer in Amsterdam en omstreken. Het liefst wissel ik af tussen een excentrieke stadse patiëntenpopulatie en nuchtere plattelands populatie. Vakinhoudelijk liggen mijn interessegebieden bij het bewegingsapparaat, communicatie en coaching.

   

  Sinds 8 jaar ben ik fanatiek aan het kiten, meestal bij IJmuiden of Wijk aan Zee. Ter ondersteuning doe ik pilates en op vakantie meestal afwisselend kiten en hiken.

   

  Voor meer info over, zie: https://www.linkedin.com/in/quintine-ten-hoopen-8b64b66a/

 • Locatie

  Bergen aan Zee, 27-29 mei 2021

×
Algemene Voorwaarden
Algemene Voorwaarden

Arts aan Zee streeft ernaar om geaccrediteerde nascholingen te bieden, die bijdragen aan het verbeteren van het professioneel functioneren van de deelnemer en hem in staat stelt zijn netwerk te verbreden met vakgenoten en niet-vakgenoten die een gemeenschappelijke (niet-professionele) passie delen.

Toepasselijkheid
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij Arts aan Zee diensten levert aan de deelnemer. Door middel van inschrijving via de website van Arts aan Zee verklaart de deelnemer zich akkoord met deze algemene voorwaarden. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze nadrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen.

Inschrijving
Na inschrijving van een deelnemer via de website www.artsaanzee.nl, ontvangt de deelnemer via e-mail een factuur met bevestiging van deelname. De aanmelding is daarmee definitief en de overeenkomst tot deelname is hiermee tot stand gekomen. Bij verschillende nascholingen van Arts aan Zee, zijn toelatingseisen verbonden. De deelnemer heeft hier kennis van genomen en kan op verzoek van Arts aan Zee deze toelatingseisen tonen. Als de nascholing waarop de deelnemer zich heeft ingeschreven vol is, wordt de deelnemer op de wachtlijst geplaatst. In geval van afmeldingen wordt deze lijst gebruikt (op volgorde van binnenkomst).

Sportlessen
Indien er bij de nascholing als optie kite- of andere sportlessen zijn afgenomen dan worden deze lessen in de dagen van de nascholing gegeven. Kitesurfen en watersporten zijn afhankelijk van weer en wind en kunnen onder bepaalde omstandigheden niet plaatsvinden. Indien er tijdens de nascholing geen les gegeven kan worden, volgt restitutie van het lesbedrag. Indien er tijdens de nascholing wel les is gegeven, maar de lessen zijn niet volledig benut, dan geldt er een ‘tegoed’ (voucher) dat later bij kitesurf.nu ingehaald kan worden.

Betaling
De tarieven van de nascholingen staan op de website van Arts aan Zee en kunnen variëren per nascholing en per doelgroep. Om de nascholing definitief te reserveren, dient het volledige nascholing tarief tijdens de online registratie te zijn voldaan. De deelnemer kan online afrekenen door onder meer gebruik te maken van iDeal, Creditcard en PayPal.

Uitstel of afstel van de nascholing
Bij een onvoldoende aantal inschrijvingen heeft Arts aan Zee het recht om de nascholing te annuleren. Arts aan Zee is dan slechts gehouden om de deelnemers het betaalde nascholing tarief terug te betalen. Mocht een nascholing geen doorgang kunnen vinden of moeten worden uitgesteld door andere redenen dan bovenstaand, dan kiest Arts aan Zee om ofwel een alternatieve nascholing datum voor te stellen, ofwel om het nascholing tarief te restitueren. Over het uitstel dan wel afstel wordt de deelnemer minimaal tien werkdagen voor de beoogde datum van de nascholing geïnformeerd.

Afwezigheid deelnemer door ziekte
Mocht de de deelnemer aan de nascholing op de dagen van de nascholing niet aanwezig kunnen zijn i.v.m. ziekte, dan dient hij/zij dit minimaal 48 uur voor de nascholing kenbaar te maken aan Arts aan Zee. In bepaalde gevallen en onder bepaalde voorwaarden kan de deelnemer de nascholing inhalen tijdens een andere nascholing mits relevant en er voldoende plaatsen beschikbaar zijn. In geen geval vindt restitutie van het nascholing tarief plaats.

Annuleringsregeling
De annulering dient altijd per mail te geschieden (info@artsaanzee.nl). Na ontvangst van de annulering, ontvangt de deelnemer een bevestiging. Ontvangt de deelnemer deze bevestiging niet, dan heeft Arts aan Zee de annulering niet ontvangen. Bij annulering tot 120 dagen voor de datum van de nascholing zijn de kosten nihil en ontvangt de deelnemer 100% terug van het reeds betaalde nascholing tarief. Bij annulering tussen de 60 en 120 dagen voor de datum van de nascholing, zijn er de 50% kosten verschuldigd en ontvangt de deelnemer 50% terug van het reeds betaalde nascholing tarief . Bij annulering tussen de 30 en 60 dagen voor de datum van de nascholing, zijn 75% kosten verschuldigd en ontvangt de deelnemer 25% terug van het reeds betaalde nascholing tarief. Bij annulering tussen de 0 en 30 dagen voor de datum van de nascholing, zijn 100% kosten verschuldigd en ontvangt de deelnemer niets terug van het reeds betaalde nascholing tarief. 

Aansprakelijkheid
Arts aan Zee sluit iedere vorm van (letsel)schade, vermissing of diefstal tijdens de nascholing uit, zover zich hiertegen geen regels van dwingend recht verzetten. Dit geldt ook tijdens de activiteiten om de nascholing heen. Schade aan derden, door deelnemers toegebracht, is voor rekening van de betreffende deelnemer.

Toelating
Arts aan Zee behoudt zich het recht om een persoon voor de nascholing te weigeren.

Toepasselijk recht
Op de overeenkomst tussen Arts aan Zee en de deelnemer aan de nascholing is Nederlands recht van toepassing. Geschillen voortvloeiende uit overeenkomsten waarop deze voorwaarden van toepassing zijn en die niet behoren tot de competentie van de kantonrechter, worden onderworpen aan de bevoegde rechter van het arrondissement waarbinnen Arts aan Zee gevestigd is.