• Recht door Zee - 2022

  Sportieve geaccrediteerde nascholing met
  strategieën voor huisarts en specialist.

  Details:

  • data: 22-24 juni, 2022
  • accreditatie: goedgekeurd voor 10 punten.

  • kosten: €1.395 (incl. hotelovernachtingen en diners)

  Doelgroep:

  Huisartsen en medisch specialisten die een passie hebben voor kitesurfen en artsen die het leuk lijkt om hier kennis mee te maken (lespakketten mogelijk als optie).

   

  Accreditatie:

  Onze nascholing levert 9-12 punten op, afhankelijk of de deelnemer een vooraf goedgekeurde voordracht/presentatie geeft. Wij vragen een accreditatie aan onder de ABAN regeling; dit betreft nascholingen die voor meerdere specialisten en huisartsen relevant zijn.

   

  Collegae: 

  Deze nascholing is mede geïnitieerd en inhoudelijk vormgegeven door Niels Tinga (Psychiater) en Niels Remmelzwaal (Huisarts), voor meer info zie hier.

   

  Impressie en reviews:

  Zie onder beelden van onze vorige nascholingen in Bergen aan Zee en zie hier wat deelnemers er van vonden.

   

  Inhoud en opzet nascholing:

  De nascholing zal onderwerpen behandelen die voor zowel huisartsen als medisch specialisten relevant zijn in de dagelijkse praktijk.

  Het programma wordt inhoudelijk getoetst en geaccrediteerd onder de zogenaamde ABAN regeling met de volgende criteria

  Het betreft een niet-vakinhoudelijke nascholing op het gebied van bijvoorbeeld: gezondheidsrecht, medische ethiek, communicatie, managementvaardigheden en zorgstelsel. En/of de presentatie betreft (deels) het medisch handelen én is evenredig geschikt voor meerdere specialismen.

   

  In totaal wordt er rond de 9-12 uur aan nascholing gegeven (afhankelijk van deelnemersaantallen, presentaties en programma) die mede door de deelnemers zelf inhoudelijk wordt vormgegeven. Let op: iedere deelnemer die een voordracht/presentatie verzorgt kan hiervoor 3 extra accreditatiepunten toegekend krijgen.

   

  Uniek aan deze nascholing is onder meer dat iedere deelnemer de kans heeft om zijn of haar expertise en ervaring te delen met de groep. Elke deelnemer wordt gevraagd of hij/zij een presentatie van 45-60 min. of meer wil en kan verzorgen over hun desbetreffende vakgebied. Deze vorm van nascholing blijkt de participatie te verhogen en tot zeer goede, effectieve en interactieve scholingen te leiden. Presentaties kunnen zowel individueel als in duo's worden gegeven en deze bijzondere nascholingsopzet lichten we graag toe. Voorwaarden en vereisten voor de presentaties vindt u door deze link te volgen. Inschrijven voor de nascholing kan via de knop 'REGISTREER' hieronder/hierboven of hier.

   

  Lesprogramma:

  Iedere dag vindt er een dagdeel nascholing plaats van maximaal 4 voordrachten, het andere dagdeel zal besteed worden aan ontwikkeling op het water of een andere sportieve gezamenlijke activiteit. Omdat deelnemers ook het programma verzorgen hebben we maximale flexibiliteit om de dag zo in te delen dat we optimaal gebruik kunnen maken van de beste weersomstandigheden voor het sportieve programma. Bij de selectie van voordrachten wordt gestreefd naar het aanbrengen van een thema per dagdeel zoals bijvoorbeeld leiderschap, communicatie, duurzaamheid, zorgstelsel, gezondheidsrecht of -ethiek. Daarnaast is ook ruimte voor vakinhoudelijke bijdragen die evenredig geschikt is voor meerdere specialisten.

   

  Programma:

  U kunt het gedetailleerde programma hier downloaden in PDF vorm.

   

  Activiteit:

  Deze nascholing is speciaal samengesteld voor artsen die al een passie hebben voor kitesurfen of voor artsen die graag willen beginnen met kitesurfen. Nederland is een fantastisch land voor deze sport vanwege onze lange kustlijn en vele dagen met goede wind voor zowel beginners als gevorderden. Mocht de wind echter tegenvallen, dan hebben wij alternatieve programma's voorhanden zodat de nascholing altijd het sportieve karakter behoudt. Denk daarbij aan wake boarden, surfen en/of mountainbiken.

   

  Netwerk:

  Arts aan Zee is ontwikkeld vanuit de gedachte dat mensen die plezier hebben in wat ze doen, tot betere resultaten komen. We bieden daarom de gelegenheid om een netwerk te bouwen met vakgenoten die eenzelfde passie delen. Dit leidt tot een onvergetelijke ervaring en een nascholing met een geheel eigen karakter. Deze opzet maakt dat het aantal deelnemers beperkt is.

   

  Accommodatie en locatie:

  Wij logeren in Bergen aan Zee in een ruim strandhotel dat uitstekende faciliteiten biedt voor onze nascholing. Op loopafstand van ons hotel ligt onze kitespot met onder andere een kitesurfschool, warme douche, terras en BBQ's.

   

  Wat is inclusief*:

  3 dagen nascholing, 2 nachten accommodatie in privé kamer, 2 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x diners, speciale avond, kite lycra, activiteiten en kite stalling /vervoer.

   

  Optie: kitesurf lessen (€260 extra).

   

  Prijzen:

  De kosten voor de complete nascholing (zie boven) bedragen:

  €1.095 voor artsen die een presentatie verzorgen en

  €1.395 voor artsen die deelnemen zonder presentatie.

   

  NB. Iedere deelnemer betaalt in eerste instantie €1.395 voor de nascholing. Deelnemers wier presentaties zijn goedgekeurd en welke passen binnen het inhoudelijke programma ontvangen €300 retour.

   

  Inschrijving:

  Voor inschrijving en reservering van de nascholing, klik hier.

   

  *exclusief drank buiten lunch en diner om en eventuele kitesurflessen en/of materiaalhuur.

 • Medische Commissie

  Door en voor vakgenoten

  Voorzitter inhoudelijke commissie

  Niels Tinga

  Psychiater

   

  Ik ben psychiater en heb me de afgelopen 12 jaar toegelegd op het behandelen van persoonlijkheidsstoornissen door middel van mentalization based treatment (MBT) in een samenhangend behandelteam. Naast MBT-therapeut ben ik ook trainer in deze methode. Verder ben ik opleider, supervisor en voormalig bestuurslid van de Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepstherapie. Ik heb ruime ervaring in het geven van nascholingen, trainingen en teamsupervisie binnen het medische veld en daarbuiten, bijvoorbeeld in het MBA programma van o.a. Nyenrode Business University en het USBO Utrecht.


  Na 12 jaar in een grote organisatie neem ik dit jaar een sabbatical en start daarna bij AerreA, een kleine instelling met een zorgaanbod dat exclusief gericht is op de medische beroepsgroep. Dit valt samen met mijn missie om aandacht te vragen voor psychisch lijden binnen deze beroepsgroep en door middel van preventie de vitaliteit te vergroten.
   
  In 2001 maakte ik mijn eerste kennis met kitesurfen en was ik direct verkocht. Kitesurfen is mijn passie geworden en is voor mij een geweldige tegenhanger van zittend en denkend werk. De sport bracht mij ook in aanraking met andere gepassioneerde collega's en heeft vriendschappen gevormd en verdiept. Ik ben het vaakst te vinden op IJmuiden, Wijk aan zee of Bergen aan Zee en heb inmiddels vele spots bezocht op meerdere continenten.

   

  Voor meer info, zie mijn LinkedIn

  Lid inhoudelijke commissie

  Niels Remmelzwaal

  Huisarts

   

  Ik ben huisarts en ​sinds 2006 ​praktijkhouder in Castricum​. ​Sinds enige jaren heb ik

  ervaring in het geven van nascholingen voor huisartsen (Warffum commissie). Ik heb 2 jaar een bestuursfunctie spoedpost MKL (Rode Kruis Ziekenhuis) gehad en ben auditor assistenten huisartsenpost geweest.

   

  Ik ben opgegroeid in zuidelijk Afrika wat leidde tot ​mijn ​interesse in reizigers​-​ advisering en geneeskunde, duikgeneeskunde en ook de recent opgerichte Nederlandse tak van wilderness en expeditie geneeskunde (outdoormedicine.org).​

   

  Verder ben ik een ervaren reiziger oa (remote) travelling in Mozambique en Botswana.
   

  Mijn p​assies​ zijn gedeelde sport /natuurervaringen zoals kitesurfen​, ​SCUBA ​diving en ornithologie.

   

  Voor meer info, zie mijn LinkedIn